Tivissa

Pintures rupestres de Font Vilella: Jaciments arqueològics que ens proporcionen les dates més antigues sobre l'existència de l'home al territori de Tivissa, situats a uns 7 km al SO de la població.

Poblat ibèric del Castellet de Banyoles: A 6 km de Tivissa per ponent, es troba el poblat ibèric del Castellet de Banyoles. L'anomenat " Tresor ibèric de Tivissa" comparable al de la Dama d'Elx o al de Micenes, fan d'aquest poblat un dels més importants de tot el Llevant espanyol. Arracades d'or, braçalets i monedes d'argent, vasos i les famoses pàteres argenteres, el parell de bous junyits de bronze i una àmplia gamma de ceràmica ibèrica i grega conformen aquest tresor.

Surten diverses rutes de senderisme i BTT senyalitzades i diversos accessos a les vies ferrades i àrees de escalada.
- Ruta dels Borjos
- Camí de la Llena
- Ruta de les Pintures Rupestres
- Ruta dels Arriers

El nucli històric de Tivissa:
Manté la seva fisonomia emmurallada amb carrers estrets i sinuosos on destaquen les restes de l'antic castell, els portals fortificats, les cases amb escuts i balconades centenàries i, amb un protagonisme especial, el conjunt monumental eclesiàstic de Sant Jaume, magnífic temple on es barregen els estils gòtic, renaixentista i barroc.